Študentský časopis Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Košiciach
casopis@spseke.sk
2. číslo, február 2005

***VOLT-AMPÉROVÁ KNIHA REKORDOV***

/Čo sme dokázali ??? Nuž, je toho dosť a tentokrát sa ukázali aj "profáci"/

Netradične, ale športovo ... turnaj CS

V piatok 17.12. 04 si mohli študenti všimnúť vo vestibule školy na nástenke pripnutý papier, stručne oznamujúci prípravu 0. kola turnaja v hre Counter-Strike. Kto mal záujem, mohol sa prihlásiť aj so svojím tímom (t.j. 5 hráčov) u hlavného organizátora, Ivana Wagingera z 1.D. V pondelok 20.12. 04 už bolo prihlásených spolu osem tímov, ktoré tvorila zmes študentov 1. až 3. ročníka našej školy. Samotný turnaj sa odohral v triede č.27 v rámci krúžku výpočtovej techniky pod vedením Ing. J. Hausa.

O tretej si to už medzi sebou rozdávali prvé dva tímy. Hralo sa na mape de_nuke do 6 bodov (vo finále do 10 bodov), pričom na jedno kolo bolo určených 110 sekúnd. Na začiatku obe strany hrali na nože. Víťaz "kniferoundu" si potom určil stranu, teda či bude tím hrať za teroristov alebo za CT Force. Vo finále sa stretli II.A (na snímke so svojím diplomom) a tím N.o.C. Druháci spočiatku prehrávali, no potom to otočili a koncový stav bol 10:8. II.A sa stala definitívnym víťazom.

V budúcnosti sa plánuje ďalšie podobné podujatie v sieťovom hraní. Podobné akcie závisia predovšetkým od nás - študentov. A preto, kto predtým váhal alebo sa bál zúčastniť, mal by to určite najbližšie skúsiť.

Hádzaná

Dňa 6.12. 2004 sa uskutočnilo regionálne kolo v hádzanej chlapcov SŠ. Naše mužstvo postúpilo do krajského kola ...

Takže naši úspešní športovci : Matejíček 3.C, Bača 1.A, Ilko 3.B, Sádecký 1.C, Michva 1.C, Strukan 3.A, Tholl 3.F.

Gratulujeme a držíme palce v krajskom súboji.

Volejbal starších, ale predsa mladých ...

Väčšinou je to prísny pohľad za katedrou, čo si predstavíme, keď sa povie "profák", nuž ale všetci sme len ľudia, no nie ? Športového ducha ukázali : Ing. Čamek, Ing. Toth, Ing. Kaščák, Ing. Kišiday, Mgr. Hrivňáková, Mgr. Petričková, Ing. Ploščica, a Mgr. Havír dňa 24.11. 2005 na volejbalovom turnaji pri príležitosti 125. výročia SPŠ - stavebnej, kde získali 1.miesto spomedzi ôsmich zúčastnených družstiev.

Nuž s hlbokou úctou vzdávame hold !

Volejbalový turnaj

Nedávno prebehlo školské kolo volejbalového turnaja (začalo sa 25.1.2005). Zúčastnilo sa ho len šesť družstiev ... 4.D, 3.E, 2.C, 1.F, 1.B, 1.E

Šípky

Prebieha šípkarská súťaž - nominácie na MS v šípkach :

Lukáš Palný 1.E, Igor Kolivoško 3.A, Emil Novobilský 3.A, Marian Lažík 3.A, Matej Tyč 3.A

/Za informácie ďakujeme pani profesorke Mgr. Andrei Petričkovej. /