Študentský časopis Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Košiciach
casopis@spseke.sk
2. číslo, február 2005

***WWW***

Ak uvažujete o zriadení vysokorýchlostného internetu vo vašej domácnosti, či firme, iste by ste radi privítali porovnanie cien poskytovateľov tohto druhu internetového pripojenia. Pri celkových nákladoch na vysokorýchlostný internet treba vziať do úvahy:

Dial Telecom

Dial Telecom ponúka dátovo neobmedzené programy:

Dátovo obmedzené programy Dial Telecomu nesú názov I-Flex (pevná cena za 1MB dát nad limit, počas víkendov a sviatkov sa dáta nad limit neúčtujú) a Flex DSL (pohyblivá cena 1MB dát nad limit, čím viac MB, tým lacnejší poplatok za 1 MB dát nad paušál, počas víkendov a sviatkov sa dáta nad limit neúčtujú).

Čo sa týka drahších Flex DSL programov:

Bonusy:
Dial Telecom ponúka v rámci jednotlivých paušálov zriadenie služby zdarma, Pevnú IP adresu v cene pre produkty Flex DSL, Dial Maxi Flat a Dial Mini Flat, 3 e-mailové adresy s 10 MB kapacitou a 10 MB webpriestoru. K programu Maxi Flat získate správu domény zdarma (inak za cenu 200 Sk).

Euroweb

Cez Euroweb si môžete objednať dátovo neobmedzené paušály aDSL Flat:

Ďalšie programy sú v Eurowebe rozdelené do dvoch tarifných programov, v ktorých platíte len za prenesené dáta:

Bonusy:
Ako bonus ponúka Euroweb zriadenie linky za korunu, doručenie zariadení zdarma schránky elektronickej pošty a webpriestor zdarma, doplnkové služby za polovicu ceny, antispamovú a antivírovú ochranu zdarma.

MBC Telecom

V tejto spoločnosti neobmedzenú ponuku vysokorýchlostného pripojenia predstavujú programy:

Limitované paušály sú v MBC Telecome nasledovné:

Cena 1 MB dát nad predplatené množstvo je pevná a pohybuje sa v závislosti od zvoleného programu (od 0,49 Sk za 1MB nadol). Dáta nad limit počas víkendov a sviatkov je možné zaplatiť za pevnú cenu 89 Sk mesačne.

Bonusy:
MBC Telecom ponúka pri zmluve s časovou viazanosťou modem za korunu, router za 990 Sk, statickú IP adresu a 6 e-mailových schránok zadarmo.

Nextra

Medzi poskytovateľmi internetu jedna z najznámejších, spoločnosť Nextra má v ponuke neobmedzeného vysokorýchlostného internetu 3 programy:

Medzi dátovo obmedzenými paušálmi je možné si vybrať z nasledovných:

Víkendy a sviatky dáta nad limit do konca roku 2005 v Nextre neplatíte a počas pracovných dní vás jeden megabajt bude stáť od 10 halierov až po 45 halierov, v závislosti od zvoleného programu. Poplatok za 1MB nad limit nie je pohyblivý.

Bonusy:
A čo benefity? Ak si zriadite aDSL internet cez Nextru, zriaďovací poplatok neplatíte, pri viazanosti dostanete modem za korunu, Router (ETH+USB) za korunu, Router (4XETH+USB) za 555 korún a balík "Bezpečný internet" (obsahuje plnú verziu antivírového programu AVG 7.0 Professional a Nextra ADSLink Firewall). Okrem toho Nextra pri dvojročnej a ročnej zmluvnej viazanosti ponúka zľavy z cien paušálov.

Slovak Telecom

Dominantný telekomunikačný hráč láka svojich zákazníkov na 2 neobmedzené Flat programy:

Obmedzené paušály nesú názov:

Za dáta nad limit zaplatíte pevnú sumu za 1MB podľa zvoleného paušálu od 25 halierov po 45 halierov, cez víkendy a sviatky neplatíte nič.

Bonusy:
Výhody od Telecomu sú napr. zriadenie zadarmo, zlacnené Adsl modemy, softvér, či doplnkové služby s 15 percentnou zľavou (samozrejme pri zmluve s časovou viazanosťou).

Slovanet

Spoločnosť Slovanet, ponúka do konca januára zákazníkom DSL programy so zľavou až do výšky 25%. Najlacnejší dátovo obmedzený program Go DSL 600, v ktorom máte predplatených 600 MB dát možno získať za cenu od 179 korún mesačne. (pri 24mesačnej viazanosti, pri nižšej alebo žiadnej viazanosti sa cena zvyšuje, podobne aj u nasledujúcich produktov). Z ďalších dátovo limitovaných programov ponúkajú

Dáta nad limit predplateného paušálu sa počítajú pevnou sumou za 1MB, v závislosti od programu (od 10 halierov až po 45 halierov za megabajt).

V ponuke sú aj zlacnené neobmedzené DSL paušály:

Bonusy:
Zlacnenie produktových paušálov Slovanet prikrášľuje ponukou DSL modemov a smerovačov za ceny od 1 Sk, aktiváciou zdarma (pre typy zmlúv s časovou viazanosťou), zároveň i antivírusovú a antispamovú ochranu.

Všetky ceny sú bez 19% DPH

Aktuálnosť článku je k 27.1.2005

Autorom článku je Juraj Filo a pre časopis upravil Ján Vozár