Študentský časopis Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Košiciach
casopis@spseke.sk
4. číslo, jún 2005

***KEĎ MOTYKA VYSTRELÍ***

/ Stáva sa, že na školu spomínajú bývalí žiaci a niektorí dávajú o sebe vedieť aj s odstupom času. Tu je mail, ktorý rok po maturite poslal Ondrej Weiser svojej bývalej triednej... /

Dobrý deň, p. prof.!

Prepáčte štylistické chyby, ale píšem veľmi narýchlo.
/už opravené pozn. redakcie /

Pamätáte sa, ako sme preberali na angličtine učivo s názvom: On a business trip? Ja áno, lebo som z toho odpovedal. Musím povedať, že ste ma vtedy riadne potrápili, ale nejako som sa z toho vykrútil. Ako som vám už raz písal , osud bol ku mne nemilý, čo sa týka angličtiny a opäť som raz dostal svoje. Asi 19.05. som sa dozvedel, že 22.05. letím na služobnú cestu do Írska ( školenie) . Problém však bol v tom, že som tam letel úplne sám a dokonca na trase Košice-Praha, Praha-Londýn Heathrow, Londýn-Shannon a späť Shannon-Dublin, Dublin-Praha a Praha-Košice. Takže dá sa povedať, že som sa celkom nečakane ocitol ON A BUSINESS TRIP ! Ani nechcite vedieť, aké som mal z toho deň pred odletom stresy, že ja, chlapec z dediny, sa zrazu ocitnem na London Heathrow . Ešte, že viem po anglicky (ako tak) povedal som si. Pri vzlietavaní z Košíc som mal také stiahnuté hrdlo, že som nevedel vypiť občerstvenie, ktoré som dostal na palube a vybral som sa na cestu krížom Európou. Ale, chválabohu, nebol na žiadnom letisku nikdy žiadny problém. Vždy som si vedel urobiť check-in a trafiť k nástupišťu.

Nad Londýnom sme mali krásny okružný let, prelietali sme veľmi nízko, videl som aj miléniovské kolo. Po prílete do Shannonu ma čakal v terminále taxikár s veľkým papierom, kde bolo logo Molex-u a moje meno /celkom ako v učebnici/. Cítil som sa ako v hollywoodskom filme. Týždeň samozrejme prebiehal len s angličtinou. Už som mal pomaly dosť, ale myslím, že som to školenie zvládol výborne. Takže, ďakujem Vám, že ako tak som sa vždy dorozumel. Jediná škoda , že som tam bol len 4+2 dni. Keby 4 mesiace, asi by tá moja angličtina vyzerala inak. Stretol som sa však aj s jednou Slovenkou, ktorá ma zobrala so svojím priateľom na výlet, takže som videl aj krásne írske miesta. No angličtine som sa nevyhol, jej priateľ, resp. snúbenec je Ír!

Porozprávajte tento príbeh, ak chcete, ako motiváciu podobným študentom s takým "vysokým" študijným nasadením, ako som mal ja.

Pozdravujem všetkých na SPŠE a prajem Vám pevné nervy do budúcna!

PS: Na akom školení som bol? Dekódovacie moduly do digitálnych satelitov pre firmu ASTON (presne môj odbor!)

Dovidenia