Študentský časopis Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Košiciach
casopis@spseke.sk
4. číslo, jún 2005

***RETRO PC GAME***

Polda 2

Polda 2 je klasická kreslená point-and-click adventúra od českých Zima software. Druhé vydanie dobrodružstiev svojrázneho policajta Pankráca sa opäť zakladá na kvalitnom humore a logických hádankách, ktoré sa spájajú do zaujímavého celku s nepredvídateľným záverom. Kvalitu hry zosilňuje fakt, že Pankrácovi prepožičal svoj hlas herec Luděk Sobota.

Jedného dňa zazvoní Pankrácovi telefón. Šéf ho požiada, aby vyšetril prípad požiaru, pri ktorom boli unesené klonované krásky. Pátranie zavedie Pankráca do Hybridária, kde sa stretáva s nepodarenými klonmi. Neskôr sa dostáva do hradu Klonenburg a cestou stretáva mnoho zaujímavých ľudí. Nechýba medzi nimi Lara Croft, Bill Gates, Napoleon Bonaparte, Vladimír Mečiar, Pamela Anderson, Klaudia Schifer či Adolf Hitler.

Počas hrania vás policajt Pankrác neustále zasypával vtipnými "hláškami" a komentármi k predmetom, ktoré ste v hre nachádzali a potom kombinovali medzi sebou, alebo ich použili na inom mieste. Do uší vám hrala príjemná hudba, na ktorú sa dalo rýchlo zvyknúť a relaxovať popri rozmýšľaní nad zložitými rébusmi, ktoré vám mohli zabrať aj niekoľko hodín. Napriek tomu Polda 2 nebola až taká dlhá hra, dala sa "zmáknuť" za jeden deň, strávený za obrazovkou vašej mašinky. Na hardware tiež nebola táto hra náročná. Bežala na PC 166 Mhz so SVGA video kartou a 500 MB na pevnom disku. Ďalšie časti sú Polda 3 a Polda 4. Predajná cena u nás je okolo 300Sk a zaručuje niekoľko hodín kvalitnej zábavy.

Michal Kováčik