Študentský časopis Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Košiciach
casopis@spseke.sk
6. číslo, máj 2006

***SLOVO VEDENIA***      

Vážení čitatelia, milí študenti a milí maturanti.

Vo svojej pedagogickej praxi som mal príležitosť 2-krát prihovoriť sa našim maturantom – ako triedny učiteľ žiakom svojej triedy. Dovoľte mi, aby som tu, na stránkach nášho časopisu venoval niekoľko viet všetkým našim maturantom – študentom 4.ročníka.

Prešlo niekoľko rokov, keď ste prekročili prvýkrát prah tejto školy. Odvtedy nastalo obdobie získavania zručností, poznatkov a vedomostí, obdobie formovania názorov a osobností. Vaše úsilie v rámci školy má vyvrcholiť práve v tomto školskom roku na maturitných skúškach. O mesiac – dva sa skončí obdobie „zlatej školy“. Rozídete sa či už na univerzity, do zamestnania, ale verím, že kdekoľvek budete, stále si s úctou a vďakou i hrdosťou spomeniete na niektorých profesorov, na to, že ste úspešní absolventi SPŠE Košice. Verím, že raz z Vás budú úspešní ľudia – podnikatelia, manažéri, ministri, učitelia... praví odborníci na pravom mieste.

Milí študenti 1., 2., a 3. ročníka – verím, že o rok, dva či tri sa aj k Vám niekto prihovorí ako k maturantom.

Verím, že Vy všetci, študenti našej školy, budete nosiť logo našej školy nielen na titulných stranách zošitov, ale aj vo svojich srdciach.

Ing. Eduard Pallai